Εκπαιδευτικά σεμινάρια νέων επιχειρηματιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

What happens when you can’t stand being in the same room with a co-worker?
February 23, 2016
Σχέδιο Στελέχωσης Eπιχειρήσεων με Αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
April 15, 2016
Show all

Εκπαιδευτικά σεμινάρια νέων επιχειρηματιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα από 29 Φεβρουαρίου μέχρι  4 Μαρτίου μια ακόμα παρουσίαση του επιχορηγημένου Ευρωπαϊκού προγράμματος BaSE «Γίνε ένας Επιτυχημένος Επιχειρηματίας» με σκοπό την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εργαλείων που φτιάχτηκαν για το Πρόγραμμα. Το πρόγραμμα BaSE, εντάσσεται στους στόχους της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020 για την εκπαίδευση και την νεολαία και έχει στόχο να παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση και εργαλεία στους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια δική τους επιχείρηση, καθώς επίσης και να βοηθήσει αυτούς που θέλουν να αναπτύξουν την υφιστάμενη επιχείρηση τους.

Οι παρουσιάσεις έγιναν από μέλη των τεσσάρων οργανισμών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα: ως συντονιστής η ΜC Institute of Public Relations, το τμήμα πληροφορικής του πανεπιστημίου Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η  ιδιωτική εταιρία Kalys Solutions.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων οι φοιτητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια, σχετικά με την εκκίνηση και διαχείριση των επιχειρήσεων, και χρησιμοποίησαν το λογισμικό πρόγραμμα τρισδιάστατης απεικόνισης πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος (virtual reality simulation game). Τα σεμινάρια διήρκησαν πέντε ημέρες και στην τελική φάση, οι φοιτητές αξιολόγησαν τα εκπαιδευτικά εργαλεία, με σκοπό να βελτιωθούν ούτως ώστε να είναι χρήσιμα και βοηθητικά στην καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του BaSE www.baseproject.eu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *