Δωρεάν Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Άνεργες Μητέρες

Mommypreneurs: Ένα πρόγραμμα που στηρίζει την γυναίκα-μητέρα
May 29, 2019
Digital Σχέδιο για Επιχειρήσεις
October 2, 2019
Show all

Δωρεάν Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Άνεργες Μητέρες

Ανοικτές οι αιτήσεις συμμετοχής για τις 150 άνεργες μητέρες μέχρι 29 ετών, που θα επιλεχθούν για να συμμετάσχουν στα δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης του ευρωπαϊκού έργου  Mommypreneurs; Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (Web design & Development, Ecommerce).

Σκοπός

Η επανένταξη νεαρών άνεργων μητέρων στην αγορά εργασίας, είτε με τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης, είτε με την απόκτηση απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων που θα τις βοηθήσει να βρουν ευκολότερα δουλειά. Με την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων, το πρόγραμμα με μία σειρά από δραστηριότητες, θα τις φέρει σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Web design/ development, Digital Marketing όπως επίσης και με εκκολαπτήρια επιχειρήσεων και άλλα προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης για να συμβάλει και πρακτικά προς την επίτευξη του στόχου επανένταξής τους.  

Κριτήρια Επιλογής

  • Γυναίκες μέχρι 29 ετών
  • Άνεργες ή που έχασαν τη δουλειά τους σε περίοδο εγκυμοσύνης ή με άδεια μητρότητας
  • Μητέρες τουλάχιστον ενός παιδιού κάτω των 5 ετών
  • Κάτοικοι Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Κίνητρο για εκκίνηση νέας επιχείρησης ή νέας εργασίας

Τρόπος Υποβολής Αίτησης

Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων

https://forms.gle/M8WCVGC6wqvRE68r7

Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας αποτελείται από ένα πλήρες πρόγραμμα δημιουργίας επιχείρησης, αρχίζοντας από την ιδέα και το μοντέλο της επιχείρησης, τη δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου, καθώς και το οικονομικό κομμάτι (αρχικό κεφάλαιο και βιωσιμότητα). Επίσης, περιλαμβάνει τρόπους προώθησης, πωλήσεις και απόκτηση απαραίτητων προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων όπως ηγεσία, κριτική σκέψη, συνεργασία, επικοινωνία κ.α

Πρόγραμμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων

https://forms.gle/pHF2vCJGw1NWnVkh7

Το πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων περιλαμβάνει γραφικό σχεδιασμό (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator) και κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων (WordPress, Shopify). Επιπρόσθετα, αφορά στη διαχείριση, ανανέωση και προώθηση ιστοσελίδων (digital marketing, SEO, Google Analytics).

Οι πρώτες εκπαιδεύσεις ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσουν 2 μήνες. Υποβάλετε έγκαιρα την αίτησή σας μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019, απαντώντας στο ερωτηματολόγιο και επισυνάπτοντας το βιογραφικό σας σημείωμα.

Το Mommypreneurs είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από τις χορηγίες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Νορβηγίας, στοχεύοντας στη μείωση της νεανικής ανεργίας. Το έργο υλοποιείται σε εφτά χώρες, με την Κύπρο να εκπροσωπείται από την εταιρεία μας, Kalys Solutions.

Το πρόγραμμα υποστηρίζουν στην Κύπρο η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών ΚΟΓΕΕ (BPW Cyprus), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, καθώς και δύο blog που στηρίζουν την μητέρα-γυναίκα, www.mammysworld.com, www.bebemou.com.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο 22356935

www.mommypreneurs.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *